Miért a Dietinfó? Diéták Fogyókúra Baba-mama Receptek Fórum Webshop Böjt Alternatív
Balatoni Borok Fesztiválja 2012
| 2012-05-05 09:57:05

Idén újdonság a "Habzósarok", ahol fröccs, habzóborok és pezsgők várják a frissülni vágyókat. időpont: Május 4-5-6 .
Ismerősömnek ajánlom Kinyomtatom
A Balaton környékén termő borok a termőhelyek változatosságának megfelelően rendkívül sokszínűek. A régió fehérbor-kínálatában fajtától és terroirtól függően a könnyedebb, friss és illatos stílustól a hosszabb ideig érlelt, magasabb sav- és alkoholtartalmú borokig minden megtalálható. Nagy a választék az elegáns, nagy testű és tanninos, magas alkoholtartalmú vörösborokból is. Aki pedig a rosé borokra kíváncsi, szintén nem fog csalódni.

A Balatoni Borok Fesztiválja fontos ismérve, hogy a kiállítói standokon a borászatok tulajdonosaival vagy borászaival személyesen találkozhatnak. Ők fogják az érdeklődőket megismertetni boraikkal és azzal a filozófiával, ami egész pályafutásuk során kíséri őket.

Az idei fesztivál újdonsága a "Habzósarok", ahol fröccs, habzóborok és pezsgők várják a frissülni vágyókat. A balatoni habzóborok palettája egyre bővül, minőségük kiemelkedő. A stílus hazai meghonosítója a balatonlellei Bujdosó Pincészet, 1996-ban ők alkották meg a legendás Rosecco-t. Közkívánatra idén egy egész standnyi kínálatunk lesz bor-fröccsökből, gyöngyöző borokból és a régióban készített pezsgőkből. A "Habzósarok" játék keretében kétóránként egy-egy üveg Gyöngyözönt sorsolunk ki.

A rendezvény gasztronómiai kínálatából nem fognak hiányozni a helyben sült ínyencségek, a kézműves sajtok, de aki különlegesebbre vágyik, borkóstoláshoz párosított kézműves bonbonokat is kóstolhat.

A belvárosi Erzsébet tér, mely könnyű megközelíthetősége mellett a nemrég felújított park nyújtotta elegáns miliőnek köszönhetően, méltó környezetben fogadja vendégeinket, igazán kellemes kikapcsolódást ígér. Sötétedés után pedig fergeteges mulatság várható.

Míg a szülők elmerülnek a balatoni borok rejtelmeibe, a gyermekeket a Balatoni Játszóházban képzett, pedagógiai ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező animátorok 30 féle interaktív balatoni játékkal várják. A játéktér egy fizikailag is összetartozó, a Balatonhoz kapcsolódó játék együttest jelent, Lesznek óriás kirakók, célba dobálók, ügyességi és rajzolós játékok, logikai és történeti tesztek, fényképezkedős játékok, népi játékok, versenyeztető játékok, építő játékok.

A Játékos Balaton melletti részen az UNICEF munkatársaival is találkozhatnak. Az UNICEF célja, hogy minden gyermek, éljen a világ bármely szegletében, lehetőséget kapjon az életre, a felnövekedésre, biztonságos közegre, oktatásra. 159 országban dolgoznak az év 365 napján, hogy a legrászorultabb gyerekek millióinak nyújtsanak segítséget a mindennapokban.

Helyszín: Erzsébet tér
Vérnyomáscsökkentő céklalé
Az éhezés megvédi az egereket a kemoterápia mellékhatásaitól
Víz, Zene, Virág Fesztivál
A fokhagyma titkai
Mit tehetünk a vesekő kialakulása ellen?
Archívum
Vissza a nyitóoldalra
 
Melyiket szereted jobban?
Cseresznye
Meggy


 
 evobike_1.jpg
 
tulimanna.jpg
 
 

© 2007 DietInfo Online. Minden jog fenntartva.                                  Médiaajánlat | Írjon nekünk! | Linkajánló

Impresszum
Jogi információk